“בִּשְלשִׁים וּשְׁתַּיִם נְתִיבוֹת פְּלִיאוֹת חָכְמָה חָקַק יָהּ יְהֹוָה צְבָאוֹת, אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל, אֱלֹהִים חַיִּים וּמֶלֶךְ עוֹלָם, אֶל שַׁדַּי רַחוּם וְחַנּוּן רָם וְנִשָׂא שׁוֹכֵן עַד מָרוֹם, וְקָדוֹשׁ שְׁמוֹ וּבֹרֵא אֶת עוֹלָמוֹ בִּשְׁלֹשָׁה סְפָרִים: בְּסָפַר סְפַר וְסִפּוּר” (ספר יצירה פרק א’)
סָפַר – אוֹתִיוֹת, צורה, העברת תדר חסר צורה (כתר) לתוך כלי (מלכות)
סְפַר – מִסְפַּרִים, מדידה, זמן, מרחק, כמות, משקל.
וְסִפּוּר – בְּנֵי אָדָם (מְדַבֵּר), צליל, שָׂפָה, דיבוּר, תקשורת.

איור: אירית קווטינסקי
ספר יצירה* הוא ספר קדוּם מתורת הסוד המיוחס לאברהם אבינו. הספר נכתב בלשון מיסתורית ולא ברורה ולשונו מלאה סודות ורמזים. אורכו של הספר הוא כאלפּיים מילים בלבד והוא עוסק בכּׂח ההשפעה והיצירה שנמצא ביסודות בריאת העולם.
כוח זה של מימוש והגשמה דרך השתלשלות ארבעת העולמות בא לידי ביטוי באמצעות עץ החיים הקבלי שבו נראים הנתיבים בצורה גרפית – עשר ספירות בלימה ועשרים ושתיים האותיות של שפת הקודש.
מכיוון שאנו עוסקים כאן בעיקר בשפה ובשמות, נתמקד בכוח ההשפעה של 22 האותיות ונאמר שכל אחת מאותיות לשון הקודש מוערכת ונשקלת בשלושה רבדים:
ב”סָפַר” – צורתה הגרפית,
ב”סְפַר” – בערכה המספרי הגימטרי
וב”סִפּוּר” – אופן ההגיה שלה כצליל וכחלק משפה.
לפיכך, ניתן להבין שכל אות מקבלת ושואבת את כוחה משלושה מוקדי כוח שונים אשר כל אחד מהם יוצק לתוכה אנרגיה רוחנית עצומה ועצורה. אותה אנרגיה באה מצד אחד על מנת ליַיחֵד אותה משאר האותיות ומצד שני לאַפשֶר לה להתחבּר ולהתמזג עם אותיות
נוספות כדי לייצר מילים ושפה. מילים, משפטים ושמות הם חלק מאותה שפה ובתוכם זורם כוח ההשפעה.
זהו כוחה של השָׂפָה וזהו גם מקור כּוחו של השֵם שלנו.
עוד על נומרולוגיה, מיספרים ויעוץ נומרולוגי תוכלו לקרוא כאן
……………………..
*ע”פ ויקיפדיה:
“ספר יצירה הוא חיבור עברי עתיק שנודעת לו משמעות רבה בעולם המיסטיקה והקבּלה היהודי. הספר זכה לפירושים מגוונים על ידי גדולי חכמי היהדות לאורך הדורות, מהם פילוסופיים רציונליים ומהם מיסטיים, מיתיים ומאגיים. שְִׂפַתוֹ ואופיו של הספר ייחודיים כל-כך עד שאין לו מקבילה …
את ייחוסו הקַבַּלי-מיסטי וחשיבותו של הספר כעוסק בסודות הנסתרים של הקבלה, ניתן לראות בהגדרתו של הרמ”ק, אחד מבכירי מפרשיו:
“ביאור ספר יצירה להיות ענינו בפירוש הספירות ואותיות שבהם נבראו שמים וארץ וימים וכל אשר בָּם.”