איך שינוי שם עוזר להטמעה של התאמה מגדרית?

איך הדברים דומים וקשורים זה לזה:

השם שלנו והמין שלנו הם ההטבעה הראשונית במוח שיש לנו כיצורים אנושיים. 
מכיוון שגם השם שלנו וגם הזהות המיגדרית שלנו מלווים אותנו ממש מראשית חיינו, כל שינוי שנעשה בהם הופך להיות מורכב בכל הרמות, גם לנו עצמינו וגם לאנשים שמסביבנו. 

קשה לנו להתרגל לשינוי שֵם ועוד יותר קשה לנו להתרגל לשינוי מיגדר. 

לכן, כאשר הדברים נעשים במקביל, הם תומכים זה בזה בהטמעת תהליך השינוי גם הפנימי וגם החברתי. מנסיוני, שינוי שם הוא אחד האמצעים היעילים ביותר להטמעה של דיאלוג פנימי וחברתי חדש ותואם מצב כאשר א.נשים נמצאים בתהליך של שינוי מיגדרי. 

סיפור אמיתי,
לפני כ 15 שנה הגיעה אלי דנה, אשה בת 48 גבוהה, מרשימה, עם שיער בלונדיני ארוך, ציפורניים מטופחות ובגדים מחמיאים, עם מבטא אנגלוסאקסי מודגש ובקשה לבדוק אפשרות לשינוי שם לקראת ניתוח שהיא עומדת לעבור…

אלא שדנה היתה בעבר דן, חייל מארינס אמריקאי גבוה ומוצק, שלאחר שירותו הצבאי, עשה עליה, חזר בתשובה, והתגורר עם אשתו וחמשת ילדיו בישוב דתי בשומרון…עד…
עד שהוא כבר לא יכול היה יותר להתכחש לזהותו האמיתית הפנימית כאשה…
אט אט שינה את אורחות חייו, תחילה בגיחות מזדמנות לתל – אביב לבוש בבגדי נשים, חבוש בפיאה תואמת ונועל נעלי תואמות ועד לעזיבת הבית ומעבר לחיים מלאים כאשה טראנסית בעיר הגדולה…

המפגש איתי התקיים זמן קצר לפני הניתוח לשינוי מין …
זה היה המפגש הראשון הקרוב שלי עם הטרנסג’נדריות לניגזרותיה.
לא היה לי נוח, לא ידעתי איך בדיוק להתנהג. דיברתי עם דנה בלשון נקבה אבל המילים די נתקעו לי בגרון משום שהיה חוסר הלימה בין הסימנים הגבריים שהעיניים שלי ראו לבין השפה הנקבית שבה השתמשתי. 

אני משערת שקרה לי מה שקורה לרוב האנשים – היה לי דיסוננס קוגניטיבי בין השפה הנקבית שבה השתמשתי לבין הדמות הנשית עם הסממנים הגבריים שראיתי מולי.
היה לי קשה להתנהג בטבעיות – כל המוח שלי התבלבל כי מגיל ינקות הוא (המוח) למד לזהות את ההבדלים החיצוניים בין זכר לנקבה ולהתנהג בהתאמה מיגדרית….

בינתיים עברו מים רבים בנהרות החיים. התקופה השתנתה, המיבנים החברתיים השתנו, לא הכל מובן מאליו וגם הטרנסג’נדריות הפכה יותר ידועה, אולי גם יותר מקובלת ובוודאי גם יותר נראית בתקשורת וביומיום וטוב הדבר. 

הענין הוא איך להפוך את התפיסות המוחיות (הקוגניטיביות) והחברתיות של האנשים מול התופעה של רב מִגדריות?  
איך משנים את ההתיחסות החברתית והבינאישית של החברה מול א.נשים שבוחרים בזהות מיגדרית שהולמת את החויה הפנימית שלהם ולאו דווקא את ההגדרה הביולוגית שלהן.ם? 

איך מייצרים מעבַר חלק יותר וקל יותר עבורך ועבור המעגלים החברתיים והמשפחתיים בחייך בין הזהות הקודמת שלך לבין הזהות הנוכחית/ החדשה שלך ?
אחת הדרכים שמאד עוזרות לייצר שינוי בעמדות ובהתנהלות הבינאישית היא – שינוי שם.
לערכתי, כמעט כל מי שעברו תהליך שינוי מיגדרי, שינו את שמם.
למה?
כי שִׁיוּם (מתן שם), הוא סוג של תבנית שעוזרת למוח שלנו לפנות למי שמולנו בדרך מסוימת שתואמת אותו בצורה מדויקת יותר נכון למי שהוא/היא היום. 

אם תשימו לב תראו שפעמים רבות, כשא.נשים חוזרים בתשובה, או עוברים לגור בארץ אחרת או עוברים שינוי מהותי בחייהם האישיים ו/ או המקצועיים, הם משנים את שמם הפרטי ו/או את שם משפחתם.ַ
זו אחת הדרכים הפופולריות להטמיע את השינוי בתוכך ומול הסביבה בה בה חיים. 
עוד על שינוי שם פרטי תוכלו לקרוא כאן

אהבת? שתפי

עוד מהבלוג